What is Psychology 3rd Edition by By Ellen E. Pastorino – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111652845 ISBN-10: 1111652848Authors:Ellen E. Pastorino, Susann M Doyle-PortilloPublisher ‏ : ‎ Cengage LearningEdition: 3rd

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.

Compare
SKU:000786000731

What is Psychology 3rd Edition by By Ellen E. Pastorino – Test Bank

Chapter 1—What Is Psychology?

MULTIPLE CHOICE

1. Psychology is defined as the

a.

scientific study of why people do what they do.

b.

scientific study of behavior and mental processes.

c.

study of the unconscious determinants of personality.

d.

study of mental illness and its treatment.

ANS: B DIF: Easy REF: 3 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Factual

2. Considering the definition of psychology, which of the following individuals is most likely a psychologist?

a.

Kinsley, who studies the behavioral characteristics of highly intelligent people

b.

Jonas, who “reads” people’s palms and foretells their futures

c.

Elina, who is investigating a new treatment for skin cancer

d.

Mitchell, who dispenses advice to others based on his own personal experiences

ANS: A DIF: Easy REF: 3 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Applied

3. Psychologists study the behavior of

a.

rats.

b.

humans.

c.

monkeys.

d.

all of these choices.

ANS: D DIF: Easy REF: 3 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Factual

4. Psychologists study

a.

humans who have mental  health problems only.

b.

animals only.

c.

humans only.

d.

humans and animals.

ANS: D DIF: Moderate REF: 3 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Factual

5. A common misconception that people have about psychology is that

a.

it is a science.

b.

more than half of all psychologists are involved in the counseling or treatment of clients.

c.

most psychologists hold advanced degrees.

d.

psychologists usually only study abnormal behavior.

ANS: D DIF: Moderate REF: 5 OBJ: What Is Psychology?

KEY: WWW MSC: TYPE:  Factual

6. Psychology is

a.

an extremely diverse field with new specialties appearing each year.

b.

a fairly narrow field with a primary focus on mental illness.

c.

so broad and diverse that it would be impossible to determine any special areas of emphasis.

d.

limited primarily to studying animals and humans in laboratory settings.

ANS: A DIF: Easy REF: 5 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Factual

7. Which of the following statements is false?

a.

Psychology is a pseudoscience.

b.

Psychologists have developed many theories of behavior but are often unable to explain exactly why a person may do something.

c.

Psychology includes many different specialty areas.

d.

Psychology utilizes the scientific method.

ANS: A DIF: Easy REF: 5-6 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Factual

8. Maheen is a professional within the field of psychology.  It is most likely that she

a.

did not have to study scientific methodology.

b.

has completed a considerable amount of research.

c.

is primarily concerned with giving people advice.

d.

does not have a doctoral degree.

ANS: B DIF: Moderate REF: 5-6 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Applied

9. Which of the following is not a myth that is commonly held about psychology?

a.

Psychology is mostly about the diagnosis and treatment of mental disorders.

b.

Psychology is merely common sense.

c.

Psychological theories cannot be used to explain the particular behaviors of all people.

d.

Psychology doesn’t conduct any true scientific studies.

ANS: C DIF: Difficult REF: 5-6 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Conceptual

10. Critical thinking about psychological information is important because it helps

a.

in analyzing concepts and applying them to other situations.

b.

to determine the difference between pseudoscience and science.

c.

us be intelligent consumers of the vast amount of information to which we are exposed.

d.

all of these choices

ANS: D DIF: Easy REF: 6 OBJ: What Is Psychology?

MSC: TYPE:  Conceptual

Bestsellers

Abnormal Child Psychology 7th Edition Mash Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.50.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadEdition:7Genres:Health, Medical, Hospital,Fitness, Science, PsychologyAuthor : Eric J. Mash, David A. WolfePublisher: Cengage Higher EducationISBN:1337624268ISBN :9781337624268y

Test Bank for Abnormal Psychology, 14th Edition By Ann M. Kring, Sheri L. Johnson

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 9781119395232

Test Bank For Research Methods Process Inquiry 8th By Edition Graziano Raulin

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN:0205907695 ISBN-13:9780205907694Authors: Anthony M Graziano, Michael L RaulinPublisher ‏ : ‎ Pearson; 8th edition

Test Bank For Psychology An Introduction, 11 edition Benjamin Lahey

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0078035163 ISBN-13: 978-0078035166Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill EducationAuthor: Benjamin Lahey

Writing for Psychology International Edition 4th Edition by Mark L. Mitchell - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test bank For Discovering Psychology the Science of Mind 1st Edition by Cacioppo Freberg

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 061818550X ISBN-13: 978-0618185504Authors: John T. Cacioppo, Laura FrebergPublisher: Cengage Learning; 1st edition

Work in the 21st Century: An Introduction to Industrial and Organizational Psychology, 4th Edition Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1118291207 ISBN-10: 9781118291207Author: Frank J. Landy, Jeffrey M. ContePublisher ‏ : ‎ WileyEdition: 4th

 

 

Product has been added to your cart