Wardlaw’s Perspectives in Nutrition 11th Edition by Carol Byrd-Bredbenner – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1260092208ISBN-13: 978-1260092202Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill EducationAuthors: Carol Byrd-BredbennerLanguage ‏ : ‎ English

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Compare
SKU:000786000724

Wardlaw’s Perspectives in Nutrition 11th Edition by Carol Byrd-Bredbenner – Test Bank

Perspectives in Nutrition, 11e (Byrd)

Chapter 1   The Science of Nutrition

1) The science of food; the nutrients and substances therein; and their action, interaction, and balance in relation to health and disease is a definition of ________.

A) life

B) energy metabolism

C) nutrition

D) food science

Answer:  C

Explanation:  This is the definition of nutrition.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

2) The leading cause of nutrition-related death in the United States is ________.

A) heart disease

B) homicide

C) suicide

D) diabetes

Answer:  A

Explanation:  Heart disease is the leading cause of death in the U.S.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Demographic trends and statistics; Cardiovascular disease

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

3) Nutrients causing some signs of poor health when consumed in less than adequate amounts are called ________.

A) essential nutrients

B) nonessential nutrients

C) nutritional supplements

D) trace nutrients

Answer:  A

Explanation:  Some signs of poor health will eventually occur less-than-adequate essential nutrient consumption.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

4) Energy-yielding nutrients include ________.

A) vitamins, minerals, and water

B) carbohydrates, proteins, and fats

C) trace minerals and fat-soluble vitamins

D) iron, vitamin C, and potassium

Answer:  B

Explanation:  Carbohydrates, proteins, and fats provide energy/calories.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

5) Sugars, starches, and dietary fibers are examples of ________.

A) proteins

B) vitamins

C) carbohydrates

D) minerals

Answer:  C

Explanation:  Sugars, starches, and dietary fibers are types of carbohydrates.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics; Carbohydrates

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

6) Which of the following are sources of carbohydrates?

A) grains

B) fruits

C) vegetables

D) All of these are sources of carbohydrates.

Answer:  D

Explanation:  Grains, fruits and vegetables all contain carbohydrates.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics; Carbohydrates

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

7) Which is NOT a complex carbohydrate?

A) glycogen

B) glucose

C) fiber

D) starch

Answer:  B

Explanation:  Glucose is a simple sugar

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics; Carbohydrates

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

8) Macronutrients are needed in ________ quantities in the diet, as compared to micronutrients.

A) larger

B) smaller

C) similar

Answer:  A

Explanation:  Macronutrients are needs in larger amounts (grams) as compared to micronutrients (milligrams and micrograms).

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

9) Carbohydrates can be described as ________.

A) sugars, starches, and fibers

B) compounds needed in tiny amounts

C) made of building blocks called amino acids

D) inorganic molecules regulating chemical reactions and comprising part of some body structures

Answer:  A

Explanation:  Sugars, starches and fibers are carbohydrates.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrition basics; Carbohydrates

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

10) An important function of carbohydrates is to ________.

A) supply energy

B) provide amino acids

C) absorb and transport vitamins

D) promote growth and tissue repair

Answer:  A

Explanation:  The main function of carbohydrates is to supply energy.

Difficulty: 1 Easy

Section:  01.01

Topic:  Nutrient functions; Carbohydrates

Learning Objective:  01.01 Define the terms nutrition, carbohydrates, proteins, lipids (fats and oils), vitamins, minerals, water, and calories.

Bloom’s:  Remember

Est Time:  0-1 minute

Bestsellers

Wardlaw's Perspectives in Nutrition 11th Edition by Carol Byrd-Bredbenner - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1260092208ISBN-13: 978-1260092202Publisher ‏ : ‎ McGraw-Hill EducationAuthors: Carol Byrd-BredbennerLanguage ‏ : ‎ English

Understanding Nutrition 13th Edition by Eleanor Noss Whitney - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133606789ISBN-10: 1133606784Publisher ‏ : ‎ Cengage LearningAuthor: by Eleanor Noss Whitney,Sharon Rady Rolfes

Test Bank For Nutrition for Health And Health Care 4th Edition By Ellie Whitney

Original price was: $95.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN13: 9780538733571 ISBN10: 0538733578

Test Bank For Nutrition for Health, Fitness and Sport 11th Edition by Melvin Williams

Original price was: $75.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13:9780078021350 978-0-07-802135-0ISBN-10:0078021359 0-07-802135-9

Understanding Nutrition International Edition 13th Edition By Eleanor Noss Whitney - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadEdition: 13Language: English

Test Bank For Nutrition For Healthy Living 5Th By Wendy Schiff

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259709975 ISBN-10: 1259709973

Understanding Nutrition Australian And New Zealand Edition 1st Edition By Eleanor Noss Whitney - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 0170185249ISBN13: 9780170185240

 

 

Product has been added to your cart