Understanding Business Strategy Concepts Plus 3rd Edition by R. Duane Ireland – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0538476812 ISBN-10: 0538476818

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Compare
SKU:000786000550

Understanding Business Strategy Concepts Plus 3rd Edition by R. Duane Ireland – Test Bank

Chapter 3 – Analyzing the External Environment

TRUE/FALSE

1.Between 2000-2020 the percentage of Americans over age 65 will decrease by approximately seven percent.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 49 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Knowledge

MSC: AACSB: Diversity | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

2.Home Depot and Lowes’ installation service businesses are expected to grow as the population ages.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 49 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Application

MSC: AACSB: Analytic | Management: Analytic | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

3.When companies like Home Depot and Lowes analyze the external environment they are trying to understand how demographic trends might impact future profitability.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 49 OBJ: Learning Objective 1

KEY:Application

MSC:AACSB: Reflective Thinking | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

4.Personal opinions and casual observations about the external environment provide exactly the kind of information that managers should use when formulating strategies.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 51 OBJ: Learning Objective 1

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

5.Firms can exercise a moderate amount of direct control over the demographic and economic trends in the general environment.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 49 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

6.Changes in lifestyles, population size, society’s attitudes, educational status and marital status are all examples of demographic trends in the general environment.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 49 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

7.IN the United States there has been a geographic shift in the population as people have migrated from the south and west to the northern and eastern parts of the country.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 49 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Knowledge

MSC: AACSB: Diversity | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

8.Income growth or decline, savings rates, and currency exchange rates are examples of economic trends.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 50 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

9.Economic trends affect customers’ purchasing decisions and how firm’s allocate their resources.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 50 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

10.The process of transforming state-owned firms to privately owned companies is known as deregulation.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 50 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Knowledge

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

11.One reason that managers analyze conditions in the external environment is to help them select a strategy to implement.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 48 OBJ: Learning Objective 1

KEY:Knowledge

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

12.Changes in a society’s attitudes and cultural values reflect demographic trends.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 51 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

13.By keeping up with technological trends a company may be able to identify and incorporate cutting edge technology developed in other industries into its own products.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 51 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Comprehension

MSC:AACSB: Technology | Management: Environmental Influence | Dierdorff & Rubin: Knowledge of Technology, Design, & Production

14.Economies of scale and capital requirements are two of the barriers to entry that companies might try to establish in order to reduce the chances that a new competitor might enter the industry.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 56 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

15.Imagine that you are in your final semester of college and you decide to transfer to a different school. This decision probably involves few, if any switching costs.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 57 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

16.Licensing and permit requirements in liquor retailing and banking are examples of barriers to entry that are based on government policy.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 57 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

17.Substitute products pose a strong threat when they are more effective and priced lower than your existing products.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 58 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

18.Powerful suppliers can either increase the price of their product or reduce the quality while selling it at the same price.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 58 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

19.Electronic Arts (EA) is a powerful supplier in the electronic game industry. As a result, EA’s actions can reduce the profit potential of companies that make electronic game boxes, such as Sony, Microsoft and Nintendo.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 47 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Application

MSC: AACSB: Reflective Thinking | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

20.Subprime mortgages are the leading cause of the 2007-2008 financial crisis in the US.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 52 OBJ: Learning Objective 2

KEY:Knowledge

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

21.As switching costs and the industry growth rate decline, competitive rivalry will also decline.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 57 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

22.In the airline industry, specialized assets create significant exit barriers and intensify the rivalry among competitors.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 61 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Application

MSC: AACSB: Reflective Thinking | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

23.A company’s motivation to leverage its resources and capabilities to reach its vision is known as market dependence.

ANS: F PTS: 1 REF: Page 62 OBJ: Learning Objective 4

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Creation of Value | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

24.A high degree of differentiation between competitors’ products decreases competitive rivalry.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 54 OBJ: Learning Objective 3

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

25.Companies with high market dependence are likely to respond strongly when competitors attack their market position.

ANS: T PTS: 1 REF: Page 64 OBJ: Learning Objective 5

KEY:Comprehension

MSC: AACSB: Analytic | Management: Strategy | Dierdorff & Rubin: Strategic & Systems Skills

Bestsellers

Human Resource Information Systems Basics Applications and Future Directions 3rd Edition by Michael J. Kavanagh -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank for The Legal Environment of Business: Text and Cases 11th Edition Cross

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadAuthors: Frank B. Cross, Roger LeRoy MillerISBN-10: 0357129768ISBN-13: 9780357129760Publisher ‏ : ‎ Cengage LearningEdition: 11

The Management of Strategy Concepts International Edition 10th Edition by R. Duane Ireland - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133584691, ISBN-13: 9781133584698

Human Resource Management Gaining A Competitive Advantage 10th Edition Noe by Raymond Andrew Noe - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1259578127
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1259578120
  • Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 10th edition (February 12, 2016)

Test Bank For The Legal Environment of Business Text and Cases Ethical Regulatory Global, and Corporate Issues 8th Edition by Frank B. Cross

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0538453998 ISBN-10: 0538453990

Test Bank For Human Resource Management 9th Edition by Gary Dessler

Original price was: $55.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0130664928
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0130664921
  • Publisher ‏ : ‎ Pearson College Div; 9th edition (February 22, 2002)

Test Bank Human Resource Management 5Th Canadian Edition By Sandra Steen

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

 

 

Product has been added to your cart