Traditions & Encounters A Global Perspective on the Past 5th Edition by Jerry Bentley – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0077368036 ISBN-10: 0077368037

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.

Compare
SKU:000786000537

Traditions & Encounters A Global Perspective on the Past 5th Edition by Jerry Bentley – Test Bank

Chapter 3 

Early African Societies and the Bantu Migrations 

MULTIPLE CHOICE

1. Which of the following societies began the custom of embalming to preserve the body for its life after death?

a. Egypt

b. Mesopotamia

c. India

d. China

e. Persia

Answer: a

Page: 49

2. Around ________ B.C.E., peoples of the eastern Sudan started to domesticate cattle and became nomadic herders.

a. 25,000

b. 18,000

c. 9000 

d. 4000

e. 1500

Answer: c

Page: 50-51

3. The early Sudanic societies recognized a single divine force as the source of good and evil, and they associated it with

a. fire.

b. the ocean.

c. the sun.

d. rain. 

e. the moon.

Answer: d

Page: 51

4. The Greek historian Herodotus used the phrase “the gift of the ________” to describe Egypt.

a. Indus

b. Huang He

c. Nile 

d. Tigris

e. Issus

Answer: c

Page: 52

5. The earliest Egyptian and Nubian states were

a. city-states.

b. small kingdoms. 

c. centralized empires.

d. trading networks.

e. unified early because of the unique nature of the Tigris.

Answer: b

Page: 52

6. Egypt was united around 3100 B.C.E. by the conqueror

a. Menes. 

b. Khufu.

c. Sargon of Akkad.

d. Hatshepsut.

e. Hammurabi.

Answer: a

Page: 52

7. The largest Egyptian pyramids were built during the

a. Middle Kingdom.

b. Old Kingdom. 

c. New Kingdom.

d. Archaic Period.

e. Second Intermediary Period.

Answer: b

Page: 53

8. ________’s is the largest of all the pyramids.

a. Sargon of Akkad

b. Khufu 

c. Hyksos

d. Menes

e. Giza

Answer: b

Page: 53

9. The capital of the kingdom of Kush was

a. Kerma. 

b. Axum.

c. Memphis.

d. Harappa.

e. Harkhuf.

Answer: a

Page: 53

10. Harkhuf was

a. the capital of Kush.

b. the most powerful pharaoh of the Old Kingdom.

c. an Egyptian explorer who visited Nubia. 

d. the largest Middle Kingdom pyramid.

e. the first woman pharaoh.

Answer: c

Page: 54

Bestsellers

Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus contains questions and answers that professors can use to create exams and quizzes. Test banks typically contain multiple-choice, true/false, and essay questions. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus also provides professors with the opportunity to create exam questions that are specifically tailored to their course material.

Test Bank For The West in the World 5th Edition by Dennis Sherman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073407036 ISBN-10: 0073407038

Test Bank For The Moral of the Story An Introduction to Ethics 8th Edition By Nina Rosenstand

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259907968 ISBN-10: 9781259907968

Test Bank America's Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1260397653 ISBN-13: 978-1260397659

Test Bank For America The Essential Learning Edition 1st Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0393935875 ISBN-10: 0393935876

Test Bank For America A Concise History Volume 1 6th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1457648656 ISBN-10: 1457648652

Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305958098 ISBN-10: 1305958098

 

 

Product has been added to your cart