Test Bank For The West in the World 5th Edition by Dennis Sherman

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073407036 ISBN-10: 0073407038

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Compare
SKU:000786000520

Test Bank For The West in the World 5th Edition by Dennis Sherman

Chapter 3 The Poleis Become Cosmopolitan

MULTIPLE CHOICE

1. The period of ancient Greek history that began with Alexander’s conquest of Persia is called the

A. Paleolithic period.

B. Hellenistic period.

C. Medieval period.

D. Renaissance.

Answer: B

Difficulty: Easy

Page: 75

2. During the Hellenistic period,

A. ancient Middle Eastern and Greek civilizations joined in a manner that changed them both.

B. the eastern Mediterranean was dominated by Greek language and culture.

C. rather than citizens ruling independent city-states, kings ruled large kingdoms.

D. All these answers are correct.

Answer: D

Difficulty: Medium

Page: 75

3. Evidence suggests that during the Hellenistic period, as compared to the classical, Greek women

A. were freer from family authority and could work and earn money.

B. became dominant over men politically and economically.

C. became even more subject to the will of their husbands and fathers.

D. were admitted to the citizen assemblies, achieving political equality with men.

Answer: A

Difficulty: Hard

Page: 76

4. Macedonia

A. was an Aegean island kingdom.

B. was a Greek-speaking kingdom north of Greece.

C. had a long tradition of democratic rule.

D. was an early Roman outpost.

Answer: B

Difficulty: Medium

Page: 76

5. The southern Greek states, the self-described “civilized” Greeks, regarded the Macedonians as

A. highly developed politically and culturally—a people to be emulated.

B. backward because they did not have the political life of the city-states.

C. so poor and backward they were not worth bothering about.

D. dangerous because they were allied with Persia.

Answer: B

Difficulty: Medium

Page: 76

6. Philip II of Macedon, father of Alexander the Great,

A. participated in several Greek wars during the fourth century B.C.E.

B. reformed the Macedonian army, especially the phalanx, to make it more formidable.

C. hoped to unite the Greek city-states under his leadership.

D. All these answers are correct.

Answer: D

Difficulty: Medium

Page: 76-77

7. Demosthenes opposed the expansion of Macedonia under Philip II because

A. Philip threatened the traditional freedom and self-government of the poleis.

B. Philip was a weak military commander and would not be able to fight the Persians.

C. he wanted Sparta to assume the leadership of Greece.

D. Macedonia was not rich enough to be the leader of the Greeks.

Answer: A

Difficulty: Medium

Page: 77

8. The southern Greek states were defeated by Philip II at the battle of

A. Marathon.

B. Salamis.

C. Chaeronea.

D. Actium.

Answer: C

Difficulty: Medium

Page: 77

9. Philip II dreamed of conquering Persia but did not do so because

A. he was assassinated under circumstances that have never been clearly explained.

B. the coalition of Athens and Thebes crushed his troops at Chaeronea.

C. he died young of a fever.

D. the king of Persia persuaded the Macedonian troops to mutiny.

Answer: A

Difficulty: Medium

Page: 77

10. Alexander’s love of Greek culture and literature seems to have come from his tutor

A. Socrates.

B. Plato.

C. Aristotle.

D. Zeno.

Answer: C

Difficulty: Easy

Page: 78

11. Where did Alexander found and build the city that would later become the premier city of the Hellenistic world?

A. Egypt

B. Persia

C. Phoenicia

D. Macedonia

Answer: A

Difficulty: Easy

Page: 79

12. In Egypt, Alexander

A. was finally defeated.

B. diverted the Nile to the south.

C. organized a democratic government for the people.

D. was declared the incarnation of the god Amon, and was treated as pharaoh.

Answer: D

Difficulty: Medium

Page: 79

13. In order to consolidate his authority in Greece, Alexander

A. returned to Greece after defeating Darius III at Issus.

B. publicly identified himself with the legendary Greek heroes Heracles and Achilles.

C. restored democracy in Athens.

D. openly adopted the Spartan way of life.

Answer: B

Difficulty: Medium

Page: 80

14. Which of the following policies did Alexander NOT follow in his imperial rule?

A. founding many cities to spread Greek urban life throughout the empire

B. supporting intermarriage between Greeks and Asians

C. destroying all conquered cities to obliterate non-Greek culture

D. recruiting Persian soldiers as part of a new combined army

Answer: C

Difficulty: Medium

Page: 81

15. In 323 B.C.E., Alexander died in Babylon 

A. when he was assassinated by one of his officers.

B. by suicide, drowning in the Euphrates.

C. from alcohol abuse and fever.

D. from a battle wound that had become infected.

Answer: C

Difficulty: Hard

Page: 80

Bestsellers

Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus contains questions and answers that professors can use to create exams and quizzes. Test banks typically contain multiple-choice, true/false, and essay questions. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus also provides professors with the opportunity to create exam questions that are specifically tailored to their course material.

Test Bank For The West in the World 5th Edition by Dennis Sherman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073407036 ISBN-10: 0073407038

Traditions & Encounters A Global Perspective on the Past 5th Edition by Jerry Bentley - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0077368036 ISBN-10: 0077368037

Test Bank For The Power of Logic 5th Edition by Howard-Snyder

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0078038198 ISBN-10: 0078038197

Test Bank For The Philosophical Journey An Interactive Approach 7TH Edition By William Lawhead

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1259914267 ISBN13: 9781259914263

Test Bank For The Moral of the Story An Introduction to Ethics 8th Edition By Nina Rosenstand

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259907968 ISBN-10: 9781259907968

Test Bank America's Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1260397653 ISBN-13: 978-1260397659

 

 

Product has been added to your cart