Test Bank For The Unfinished Nation A Concise History of the American People 9Th Edition By Alan Brinkley

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1260164800 ISBN-10: 1260164802

In Stock

Original price was: $65.00.Current price is: $28.00.

Compare
SKU:000786000519

Test Bank For The Unfinished Nation A Concise History of the American People 9Th Edition By Alan Brinkley

The Unfinished Nation, 9e (Brinkley)

Chapter 2   Transplantations and Borderlands

1) Which of the following does NOT describe the site chosen for the Jamestown settlement?

A) It was low and marshy and subject to outbreaks of malaria.

B) It was established inland because that was believed to add comfort and stability.

C) It bordered the territories of powerful Indian tribes.

D) It was located on a peninsula.

E) It was inaccessible by ship.

Answer:  E

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

2) Early on, the Jamestown colonists focused primarily on

A) the long-term success of the settlement.

B) building a family-centered community.

C) developing peaceful relations with the Indians in the area.

D) the search for gold and other exports.

E) converting the local Indians to Christianity.

Answer:  D

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

3) Captain John Smith helped the Jamestown settlement survive by

A) waging all-out war with the local Indians.

B) dividing decision-making authority among the colonists to improve morale.

C) imposing work and order on the colonists.

D) introducing tobacco to the colonists.

E) importing African slaves to rebuild the fort.

Answer:  C

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

4) The “starving time” in Jamestown during the winter of 1609–1610 was partly the result of

A) a barricade set up by the Indians, which kept the colonists from hunting and cultivating food inland.

B) the extermination of the Indians who used to grow crops.

C) an influx of rats from settlers’ ships that ate much of the stored grains.

D) a drought that led to crop failures.

E) the sinking of the colonists’ supply ship in the Atlantic.

Answer:  A

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

5) The first profitable economic development in Jamestown resulted from

A) the discovery of gold and silver.

B) fur trade with the Indians.

C) the production of tobacco.

D) development of fisheries and lumber.

E) the cultivation of cotton.

Answer:  C

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

6) The cultivation of tobacco around Jamestown resulted in all the following EXCEPT

A) the importation of tobacco seeds from the West Indies.

B) the search for new sources of labor.

C) rising prosperity for the colony.

D) improved relations with the local Indians.

E) the expansion of European settlement into the interior.

Answer:  D

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Understand

Accessibility:  Keyboard Navigation

7) The Virginia Company developed the “headright system” to

A) attract new settlers to the colony.

B) discourage poor people from moving to the colony.

C) require families to migrate together.

D) raise revenue from the sale of land.

E) cause conflict among the neighboring Indian tribes.

Answer:  A

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

8) Which of the following statements best characterizes the first years of Jamestown’s existence?

A) A majority of its colonists enjoyed significant economic success.

B) The settlement was often assaulted by Spanish invaders.

C) The settlement was notable for its peaceful relations with local Indians.

D) The settlement was notable for its toleration of political freedom.

E) The settlement survived despite an enormous loss of life.

Answer:  E

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

9) When the House of Burgesses was created in Virginia in 1619,

A) it gave settlers full political control of their colony.

B) landowning women colonists were allowed to vote.

C) colonists were given a share of local political representation.

D) it put an end to a violent uprising by disgruntled colonists.

E) it recommended that Virginia declare independence from England.

Answer:  C

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

10) The first blacks imported to Virginia in 1619

A) may have been considered indentured servants by the colonists.

B) sparked an immediate rapid stream of African slaves to the British colonies.

C) were preferred to European indentured servants.

D) were subject to the Virginia Slave Codes.

E) arrived as independent landowners.

Answer:  A

Topic:  The Early Chesapeake

Learning Objective:  Contrast patterns of settlement and expansion in the Chesapeake with those in New England.

Bloom’s:  Remember

Accessibility:  Keyboard Navigation

Bestsellers

Test Bank For American Pageant 16th Edition By David M. Kennedy

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305075900 ISBN-10: 9781305075900

Ways of the World With Sources for AP 3rd Edition By Robert W. Strayer - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1319022723 ISBN-10: 1319022723Authors: Robert W Strayer, Eric W NelsonPublisher ‏ : ‎ Bedford/St. Martin'sEdition: 3rdLanguage: English

Test Bank For American Pageant 15th Edition By Kennedy

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111349530 ISBN-10: 1111349533

Test Bank For History of Dance 2nd Edition by Kassing

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
ISBN-10 ‏ : ‎ 1492536695ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1492536697Publisher ‏ : ‎ Human Kinetics; Second editionAuthor: Gayle Kassing

Test Bank For American History Connecting with the Past 15 Th Edition By Alan Brinkley

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073513294 ISBN-10: 0073513296

Test Bank For A People and a Nation, Volume I to 1877 10th Edition by Mary Beth Norton

Original price was: $85.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 9781285430850

Visions of America A History of the United States Combined Volume 2nd Edition By Jennifer D. Keene - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadEdition: 2nd editionISBN-13: 978-0205092666Format: Paperback/softbackPublisher: Pearson (31/12/2011)

 

 

Product has been added to your cart