Test Bank For Nutrition Through the Life Cycle 5th Edition by Judith E. Brown

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133600492, ISBN-13: 9781133600497

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.

Compare
SKU:000786000105

Test Bank For Nutrition Through the Life Cycle 5th Edition by Judith E. Brown

Test Bank for Chapter 2 – Preconception Nutrition

Key to question information: ANS = correct answer; DIF = question difficulty; REF = page reference; OBJ = chapter learning objective for question section

Learning Objectives

2.1 Cite three examples of the Healthy People 2020 nutrition-related objectives for the preconception period.

2.2 Identify six major hormones involved in the regulation of male and female fertility processes, and identify their source and effects on the regulation of fertility processes.

2.3 Describe the potential effects of nutrition-related factors such as body fat content, iron status, and alcohol intake on fertility in females and males.

2.4 Cite four examples of relationships between nutrient intake and nutritional status during the periconceptional period and the outcome of pregnancy.

2.5 Develop a one-day menu for a preconception woman and a man based on the ChooseMyPlate.gov food guidance materials.

2.6 Identify three nutrition-related consequences that may be related to the use of combination hormonal contraceptives and a consequence that is related to the use of estrogen or progestin contraceptives only.

2.7 Cite three important nutrition-related components of preconception health care.

2.8 Describe the four steps of the Nutrition Care Process.

Multiple Choice

1. Fertility refers to _____.

a. the biological ability to bear children after intercourse

b. the absence of production of children

c. the actual production of children

d. the number of births per 1000 miscarriages

ANS: c DIF: Fact-based, easy REF: 51 OBJ: 2.1

2. Couples having regular, unprotected intercourse have a _____ chance of a diagnosed pregnancy within a given menstrual cycle.

a. 15-20%

b. 20-25%

c. 25-30%

d. 30-50%

e. 50-75%

ANS: b DIF: Fact-based, easy REF: 51 OBJ: 2.1

3. The _____ of the menstrual cycle occurs after ovulation.

a. follicular phase

b. luteal phase

c. estrogen phase

d. primordial phase

e. None of the above

ANS: b DIF: Fact-based, easy REF: 54 OBJ: 2.2

4. What is the rate of miscarriages in the first 20 weeks of pregnancy?

a. 6%

b. 7%

c. 8%

d. 9%

ANS: d DIF: Fact-based, medium REF: 51 OBJ: 2.1

5. The most common cause of miscarriage for women is:

a. structural abnormalities in the uterus.

b. the presence of a severe defect in the fetus.

c. maternal infection.

d. endocrine disorders.

e. unknown random events.

ANS: b DIF: Fact-based REF: 51 OBJ: 2.1

6. The first half of the menstrual cycle is called the _____.

a. follicular phase

b. luteal phase

c. estrogen phase

d. primordial phase

e. None of the above

ANS: a DIF: Fact-based, medium REF: 52 OBJ: 2.2

7. Ovulation results from a surge in the hormone _____. 

a. estrogen

b. progesterone

c. luteinizing hormone

d. follicle-stimulating hormone

e. gonadotropin releasing hormone

ANS: c DIF: Fact-based REF: 52 OBJ: 2.2

8. The two hormones secreted by the pituitary gland during the FOLLICULAR phase of a woman’s cycle are:

a. follicle-stimulating hormone and progesterone.

b. progesterone and estrogen.

c. follicle-stimulating hormone and luteinizing hormone.

d. luteinizing hormone and progesterone.

e. luteinizing hormone and estrogen.

ANS: c DIF: Fact-based REF: 52 OBJ: 2.2

9. What hormone triggers the production of testosterone by the testes?

a. Follicle-stimulating hormone

b. Luteinizing hormone

c. Progesterone

d. Estrogen

e. a and b

f. c and d

ANS: e DIF: Fact-based, hard REF: 55 OBJ: 2.2

10. Endometriosis is defined as:

a. scarring and blockage of the fallopian tubes.

b. the condition in which endometrial tissue becomes embedded within other body tissues.

c. a modification of pregnancy hormones that results in infertility.

d. an infection of the cervix.

e. the inability to get pregnant.

ANS: b DIF: Fact-based REF: 56 OBJ: 2.2

Bestsellers

Lutz’s Nutrition and Diet Therapy 7th Edition Mazur Litch Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadChapters: 22Format: PDFISBN-13: 978-0803668140ISBN-10: 0803668147Publisher: F.A. Davis CompanyAuthors: Erin E. Mazur, Nancy A. Litch

Test Bank For Nutrition Now 8th Edition By Judith E. Brown

Original price was: $112.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0357021657, ISBN-13: 9780357021651

Test Bank For Advanced Nutrition and Human Metabolism 5th Edition by Sareen S. Gropper

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13:978-0495116578 ISBN-10:0495116572

Test Bank For Nutrition Concepts And Controversies 2nd Edition by Ellie Whitney Frances Sizer

Original price was: $75.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

Test Bank For Nutrition Science and Applications, Binder Ready Version, 4th Edition Smolin, Grosvenor

Original price was: $75.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 978-1-119-22464-8, ISBN: 9781119224648

Test Bank For Personal Nutrition 9th Edition by Marie A. Boyle

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305110427 ISBN-10: 1305110420

Test Bank for Nutrition Concepts and Controversies 13th Edition By by Frances Sienkiewicz Sizer

Original price was: $75.00.Current price is: $45.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10 ‏ : 142394397XISBN-13 ‏ : ‎ 978-1423943976

 

 

Product has been added to your cart