Test Bank For Natural Hazards and Disasters 5th Edition By Hyndman

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1305581695 ISBN-13: 9781305581692

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.

Compare
SKU:000786000173

Test Bank For Natural Hazards and Disasters 5th Edition By Hyndman

Chapter 02 – Plate Tectonics and Physical Hazards

1. Earth’s crust is thinner than its mantle.​

a. True

b. False

ANSWER: True

REFERENCES: Earth Structure

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

2. The concept of isostacy states that high-density rock will stand higher than low-density rock, which explains the formation of subduction zones.​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Earth Structure

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

3. The plates involved in plate tectonics are part of Earth’s lithosphere.​

a. True

b. False

ANSWER: True

REFERENCES: Plate Movement

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

4. A divergent boundary is responsible for rift zones.​

a. True

b. False

ANSWER: True

REFERENCES: Hazards and Plate Boundaries

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

5. Convergent boundaries produce a relatively low number of earthquakes compared to other boundaries.​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Hazards and Plate Boundaries

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

6. The tallest mountain ranges are created at transform boundaries.​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Hazards and Plate Boundaries

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

7. Transform boundaries are responsible for the formation of island chains such as the Hawaiian Islands.​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Hazards and Plate Boundaries

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

8. Volcanoes are only formed at plate boundaries, and cannot exist in the middle of large plates.​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Hazards and Plate Boundaries

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

9. The theory of continental drift was developed using the theory of plate tectonics.​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Development of a Theory

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

10. Earth’s magnetic field played a crucial role in understanding subduction zones​

a. True

b. False

ANSWER: False

REFERENCES: Development of a Theory

KEYWORDS: Bloom’s: Remember

Bestsellers

Test Bank For Physical Geology Exploring the Earth 6th Edition By James S. Monroe

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0495011487, ISBN-13: 9780495011484

Test Bank For Physical Geology 16th Edition by Charles (Carlos) Plummer

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1259916820, ISBN13: 9781259916823

Test Bank For Physical Geology 15Th Edition By Charles (Carlos) Plummer

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0078096103, ISBN-13: 9780078096105

Test Bank For Physical Geology 14th Edition by Plummer

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073369389 ISBN-10: 0073369381

Test Bank For Natural Disasters 10Th Edition Patrick Leon Abbott

Original price was: $55.00.Current price is: $29.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13:9780078022982 (978-0-07-802298-2)ISBN-10:0078022983 (0-07-802298-3)

Test Bank For Natural Disasters 11th Edition Patrick Leon Abbott

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 126022063X, ISBN13: 9781260220636

Test Bank for Natural Hazards And Disasters 4th Edition by Donald Hyndman

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133590810, ISBN-13: 9781133590811

 

 

Product has been added to your cart