Test Bank For Information Technology Project Management 8e Kathy Schwalbe

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13:9781285452340 (978-1-285-45234-0)ISBN-10:1285452348 (1-285-45234-8)

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.

Compare
SKU:00078600082

Test Bank For Information Technology Project Management 8e Kathy Schwalbe

Chapter 1: Introduction to Project Management

True / False

1. Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top management in the military, computer, and construction industries.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: Until the 1980s, project management primarily focused on providing schedule and resource data to top management in the military, computer, and construction industries. Today’s project management involves much more, and people in every industry and every country manage projects.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.2

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.1 – LO: 1-1

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:   Introduction

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

2. A difference between operations and projects is that operations end when their objectives have been reached, whereas projects do not.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Projects are different from operations in that they end when their objectives have been reached or the project has been terminated.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.4

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

3. Every project should have a well-defined objective.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: A project has a unique purpose. Every project should have a well-defined objective.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.6

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

4. Projects should be developed in increments.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: A project is developed using progressive elaboration. Projects are often defined broadly when they begin, and as time passes, the specific details of the project become clearer. Therefore, projects should be developed in increments.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.6

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

5. Resources in a project should be used effectively because they are limited.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: A project requires resources, often from various areas. Resources, however, are limited and must be used effectively to meet project and other corporate goals.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p. 7

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

6. A project manager’s primary role is to provide the funding for a project.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: A project sponsor usually provides the direction and funding for a project.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Easy

REFERENCES:   p.7

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Knowledge

7. One of the main reasons why project management is challenging is because of the factor of uncertainty.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   True

RATIONALE:   Feedback: A project involves uncertainty. Every project is unique and thus it is sometimes difficult to define its objectives clearly, estimate how long it will take to complete, or determine how much it will cost. This uncertainty is one of the main reasons project management is so challenging.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.7

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

8. Questions about how a team will track schedule performance is related to a project’s scope.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Project scope deals with questions such as, “What work will be done as part of the project?”, “What unique product, service, or result does the customer or sponsor expect from the project?”, or “How will the scope be verified?”

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.7

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

9. In order to be realistic, a project manager should always set discrete goals instead of a range of objectives.

  a.  True

  b.  False

ANSWER:   False

RATIONALE:   Feedback: Projects involve uncertainty and limited resources. Thus they rarely finish according to their original scope, time, and cost goals. Instead of discrete target goals, it is often more realistic to set a range of goals.

POINTS:   1

DIFFICULTY:   Difficulty: Moderate

REFERENCES:   p.8

LEARNING OBJECTIVES:   INFO.SCHW.14.2 – LO: 1-2

NATIONAL STANDARDS:   United States – BUSPROG: Analytic

TOPICS:   What is a Project?

KEYWORDS:   Bloom’s: Comprehension

Bestsellers

Test Bank For Information Systems For Business An Experiential Approach 1st Edition By Craig Van

Original price was: $75.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780470903728
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0470903728

Test Bank For Information Technology Auditing 4e James A Hall

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 9781133949886

Test bank for Information Systems Today Managing the Digital World 8th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $15.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13:9780134606477

Test Bank for Managing Information Technology 7th edition Brown

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0132146320 ISBN-13: 978-0132146326Authors: Carol Brown, Daniel DeHayes,Jeffrey Slater, Wainright Martin William PerkinsPublisher ‏ : ‎ Pearson; 7th edition

Test Bank For Information Systems Today 7th Edition by Valacich

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10 ‏ : ‎ 0133940470ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0133940473Edition7th EditionAuthor ValacichCopyright 2016

Test Bank For A Gift of Fire Social Legal and Ethical Issues for Computing Technology 4th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0132492676 ISBN-10: 0132492679

Test Bank For Information Systems International Edition 10th Edition by Ralph M. Stair

Original price was: $75.00.Current price is: $50.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download

 

 

Product has been added to your cart