Test Bank For Infection Control and Management of Hazardous Materials for the Dental Team 5th Edition by Chris H. Miller

Digital item No Waiting Time Instant Download

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780323082570
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323082570

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $28.00.

Compare
SKU:00078600068

Test Bank For Infection Control and Management of Hazardous Materials for the Dental Team 5th Edition by Chris H. Miller

Chapter 2: Characteristics of Microorganisms

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Regular bacteria, excluding Rickettsia and Chlamydia, multiply:

A.

in the absence of nutrients.

B.

only when they are inside of living cells.

C.

when they are outside of living cells.

D.

only when the temperature is below 7° C.

ANS: C

Feedback

A

Nothing can grow in the absence of nutrients.

B

Rickettsia and Chlamydia are the only bacteria that can grow inside living cells.

C

Regular bacteria do not need to be inside living cells to grow. They can obtain their nutrients from the environment.

D

Only the special bacteria called psychrophiles can grow at these low temperatures.

REF: Culturing Bacteria, page 13 OBJ: 2

2. Viruses multiply:

A.

in the absence of nutrients.

B.

only when they are inside of living cells.

C.

when they are outside of living cells.

D.

only when the temperature is below 7° C.

ANS: B

Feedback

A

Nothing can grow in the absence of nutrients.

B

Viruses need the nutrients and metabolic machinery of living cells to multiply.

C

Viruses cannot obtain their nutrients from the environment.

D

Only the special bacteria called psychrophiles can grow at these low temperatures.

REF: Life Cycle, page 15 OBJ: 5

3. Which of the following microbes is a yeast?

A.

Streptococcus mutans

B.

Trichomonas vaginalis

C.

Candida albicans

D.

Staphylococcus aureus

ANS: C

Feedback

A

This is a bacterium.

B

This is a protozoan.

C

Candida albicans can exist as a yeast, which is a special fungus.

D

This is a bacterium.

REF: Fungi, page 16 OBJ: 6

4. Which of the following microbes is a type of fungus?

A.

Influenzae

B.

Candida albicans

C.

Trichomonas vaginalis

D.

Streptococcus mutans

ANS: B

Feedback

A

This is a virus.

B

Candida albicans can exist as a yeast or filamentous fungus.

C

This is a protozoan.

D

This is a bacterium.

REF: Fungi, page 16 OBJ: 6

5. A yeast is what type of microorganism?

A.

Bacterium

B.

Fungus

C.

Virus

D.

Protozoan

ANS: B

Feedback

A

Bacteria cannot form yeast.

B

A yeast is a special type of fungus.

C

A virus cannot form yeasts.

D

Protozoa cannot form yeasts.

REF: Fungi, page 16 OBJ: 6

6. Thrush is caused by:

A.

Candida albicans.

B.

Streptococcus mutans.

C.

Staphylococcus aureus.

D.

human herpesvirus 1.

ANS: A

Feedback

A

Oral candidiasis (e.g., thrush or denture stomatitis) is caused by the fungus Candida albicans, which may exist as a yeast cell or as a filamentous fungus (mold).

B

Oral candidiasis (e.g., thrush or denture stomatitis) is caused by the fungus Candida albicans, which may exist as a yeast cell or as a filamentous fungus (mold).

C

Oral candidiasis (e.g., thrush or denture stomatitis) is caused by the fungus Candida albicans, which may exist as a yeast cell or as a filamentous fungus (mold).

D

Oral candidiasis (e.g., thrush or denture stomatitis) is caused by the fungus Candida albicans, which may exist as a yeast cell or as a filamentous fungus (mold).

REF: Fungi, page 16 OBJ: 6

7. Bacilli are shaped like:

A.

spheres.

B.

cylinders or rods.

C.

curved or spiral forms.

D.

flat disks.

ANS: B

Feedback

A

Spheres are not bacilli.

B

Bacilli are bacterial cells shaped like rods or cylinders.

C

Spirilla are curved or spiral forms.

D

There are no microbes shaped like a flat disk.

REF: Size and Shape, page 8 OBJ: 1

8. Cocci are shaped like:

A.

spheres.

B.

cylinders or rods.

C.

curved or spiral forms.

D.

flat disks.

ANS: A

Feedback

A

Spherical cells are called cocci.

B

Rod-shaped cells are called bacilli.

C

Curved or spiral cells are called spirilla.

D

This is not a shape associated with bacteria.

REF: Size and Shape, page 8 OBJ: 1

9. Which of the following bacterial structures controls the flow of nutrients and waste into and out of the cell?

A.

Cell wall

B.

Flagellum

C.

Cytoplasmic membrane

D.

Capsule

ANS: C

Feedback

A

The cell wall protects the cell from being crushed.

B

The flagellum provides locomotion.

C

One of the functions of the cytoplasmic membrane is to regulate the entrance and exit of nutrient materials and waste products.

D

The capsule keeps the cell from drying out and is antiphagocytic.

REF: Cytoplasmic Membrane, page 8 OBJ: 1

10. Which of the following bacterial structures interferes with phagocytosis?

A.

Cell wall

B.

Flagellum

C.

Cytoplasmic membrane

D.

Capsule

ANS: D

Feedback

A

The cell wall protects the cell from being crushed.

B

The flagellum provides locomotion.

C

One of the functions of the cytoplasmic membrane is to regulate the entrance and exit of nutrient materials and waste products.

D

The capsule’s “slimy” nature interferes with phagocytosis.

REF: Capsule, page 10 OBJ: 1

Bestsellers

Test Bank For Infection Control and Management of Hazardous Materials for the Dental Team 5th Edition by Chris H. Miller

Original price was: $75.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant Download
  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780323082570
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323082570

Dental Materials Clinical Applications for Dental Assistants and Dental Hygienists 3rd Edition By W. Stephan Eakle -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN:1455773859 ISBN-13:9781455773855Authors: Carol Dixon Hatrick,W Stephan Eakle, W Stephen EaklePublisher: Carol Dixon Hatrick CDA RDA RDH MS

Dental Instruments: A Pocket Guide, 6 Edition by Linda Bartolomucci Boyd Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadBy: Linda Bartolomucci BoydPublisher: EvolveISBN-10: 0323474055ISBN-13: 9780323474054Language: English

Test Bank for Community Oral Health Practice for the Dental Hygienist, 3e by Kathy Voigt Geurink

Original price was: $59.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadBy: Kathy Voigt Geurink (Editor),Robin (Con) Brocato, Linda M. AltenhoffPublisher: EvolveISBN-10: 1437713513ISBN-13: 9781437713510Language: English

 

 

Product has been added to your cart