Test Bank For An Introduction to Derivative Securities 1st Edition by Robert A. Jarrow

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0393912937 ISBN-10: 0393912930

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.

Compare
SKU:000786000469

Test Bank For An Introduction to Derivative Securities 1st Edition by Robert A. Jarrow

CHAPTER 3: Stocks MULTIPLE CHOICE

1.The primary market for a stock is:

a.

an initial public offering

b.

an auction

c.

a private placement

d.

a subscription offering

e.

None of these answers are correct.

ANS:ADIF:EasyREF:3.2

TOP: Primary and Secondary Markets, Exchanges, and Over-the-Counter Markets

MSC: Factual

2.Which of the following is NOT true about stockholders?

a.

A stockholder has fractional ownership over a company.

b.

A stockholder usually gets dividend payments from a company.

c.

A stockholder can lose more than her initial investment because the company is a “legal person” and must meet its debts and legal obligations.

d.

A stockholder can play a role in changing the top management of the company.

e.

A stockholder cannot be sued for misdeeds of a company.

ANS:CDIF:ModerateREF:3.2 | 3.3

TOP: Primary and Secondary Markets, Exchanges, and Over-the-Counter Markets | Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Factual

3.US stock exchanges are:

a.

regulated by the CFTC

b.

regulated by the Congress

c.

regulated by the Federal Reserve Bank

d.

regulated by the EPA

e.

regulated by the SEC

ANS:EDIF:EasyREF:3.2

TOP: Primary and Secondary Markets, Exchanges, and Over-the-Counter Markets

MSC: Factual

4.Which of the following statements about self-regulation of exchange-traded securities markets is INCORRECT?

a.

It makes the markets more honest.

b.

It helps demonstrate to the federal agencies that the industry is doing a good job policing itself and thus more regulatory oversight may not be necessary.

c.

It deals with problems before they get wide publicity.

d.

It builds the reputation of the marketplace and thus attracts high-quality customers and greater trade volume.

e.

Its net costs are far more than the benefits it provides.

ANS:EDIF:EasyREF:3.3

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Factual

5.Which of the following is NOT true about a dealer?

a.

A dealer has inventory risk.

b.

A dealer matches a buyer and a seller and earns commissions for this service.

c.

A dealer posts bid and ask prices.

d.

A dealer must have adequate capital to maintain her portfolio of securities.

e.

A dealer trades on her own account.

ANS:BDIF:EasyREF:3.3

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Factual

6.Which of the following is NOT true about a spread in a financial market?

a.

A spread may refer to the gap between bid and ask prices of a stock or other security.

b.

A spread may refer to the simultaneous purchase and sale of separate futures or options contracts for the same commodity for delivery in different months.

c.

A spread may refer to the difference between the price at which an underwriter buys an issue from a firm and the price at which the underwriter sells it to the public.

d.

A spread may refer to the difference between the price that someone purchasing an item in an auction pays and the price that the seller receives.

e.

A spread may refer to the price an issuer pays above a benchmark fixed-income yield to borrow money.

ANS:DDIF:ModerateREF:3.3

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Factual

7.The foreign exchange market is one of the world’s largest:

a.

exchanges

b.

primary markets

c.

auction markets

d.

dark pools

e.

over-the-counter markets

ANS:EDIF:EasyREF:3.2

TOP: Primary and Secondary Markets, Exchanges, and Over-the-Counter Markets

MSC: Factual

8.The following individuals do not trade in the derivative securities markets:

a.

day traders

b.

market makers

c.

position traders

d.

scalpers

e.

specialists

ANS:EDIF:EasyREF:3.3 | 3.6

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets | Buying and Selling Stocks

MSC: Factual

9.You are a dealer and post a price of $100.00 to $100.50 for a stock. There are more sell orders than buy orders and you find your inventory is growing. What is the correct way to adjust your quotes?

a.

Lower the bid price and then lower the ask price.

b.

Lower the ask price and then lower the bid price.

c.

Raise the ask price and then raise the bid price.

d.

Raise the bid price and then raise the ask price.

e.

Do nothing—orders arrive randomly and they will self-adjust.

ANS:ADIF:ModerateREF:3.3

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Applied

10.Traders with superior information are more likely to trade in the:

a.

stock market

b.

bond market

c.

money market

d.

options market

e.

swaps market

ANS:DDIF:ModerateREF:3.3

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Conceptual

11.Which statement below is INCORRECT?

a.

Arbitrageurs seek price discrepancies among securities and attempt to extract riskless arbitrage profits.

b.

Hedgers try to reduce risk by trading securities and are often cited as the chief reason for the existence of derivative markets.

c.

Position traders (also called trend followers) maintain speculative trading positions for longer periods of time.

d.

Scalpers open their positions in the morning, try to profit from price movements over the day, and close their positions at the end of the trading day.

e.

Speculators often take calculated risks in their pursuit of profits.

ANS:DDIF:EasyREF:3.3

TOP: Brokers, Dealers, and Traders in Securities Markets MSC: Factual

12.Which statement below is INCORRECT about block trades?

a.

They involve trades of 5,000 shares or more.

b.

They involve trades of 10,000 shares or more.

c.

They are often negotiated away from the trading floor in the “upstairs market.”

d.

They may or may not involve the services of a broker.

e.

They are rarely handled by the specialists.

ANS: A DIF: Easy REF: 3.6 TOP: Buying and Selling Stocks

MSC: Factual

13.Which statement below is correct about the Financial Industry Regulatory Authority (FINRA)?

a.

FINRA is the successor to NASDAQ.

b.

FINRA was created as a regulator of the stock market during the 1930s.

c.

FINRA is the new name for NASD.

d.

NASD and the member regulation, enforcement, and arbitration functions of the New York Stock Exchange were consolidated to form FINRA.

e.

FINRA operates the NASDAQ Stock Market LLC.

ANS: D DIF: Easy REF: 3.6 TOP: Buying and Selling Stocks

MSC: Factual

14.Which of the following is NOT true about an electronic communications network (ECN)?

a.

It is an alternate trading system that must be registered with the SEC as a broker-dealer.

b.

Its participants include institutional investors, broker-dealers, and market makers.

c.

It publicly displays the limit order book to subscribers.

d.

It is primarily a trading venue for stocks and currencies.

e.

It is a secretive trading network that does not send an order directly to an exchange or display it in a limit order book.

ANS: E DIF: Easy REF: 3.6 TOP: Buying and Selling Stocks

MSC: Factual

15.A stock’s price cum-dividend is $50. If the market is free of riskless profit opportunities, then the ex-dividend price of the stock after the payment of a $1 dividend would be:

a.

$48

b.

$49

c.

$50

d.

$51

e.

None of these answers are correct.

ANS:BDIF:EasyREF:3.7

TOP: Dollar Dividends and Dividend Yields MSC: Applied

Bestsellers

Understanding Statistics in the Behavioral Sciences 10th Edition by Robert R. Pagano Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111837266ISBN-10: 1111837260Publisher ‏ : ‎ Cengage LearningAuthor: Robert R. Pagano

Test Bank For The Psychologist as Detective An Introduction to Conducting Research in Psychology 6th Edition By Randolph A. Smith

Original price was: $75.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0205859078 ISBN-10: 0205859070

Test Bank For An Introduction To Genetic Analysis 11th Edition BY GRIFFITHS

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1464187940 ISBN-10: 1464187940

Prealgebra with P.O.W.E.R. Learning 1st Edition by Messersmith - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0073406252 ISBN-13: 978-0073406251Publisher ‏ : ‎ McGraw Hill; 1st editionAuthors: Sherri Messersmith, Lawrence Perez,Robert Feldman

Test Bank For Physics for Scientists And Engineers Foundations And Connections 1st Edition by Debora M. Katz

Original price was: $65.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305259836 ISBN-10: 1305259831

Essential Calculus Early Transcendentals 2nd Edition by James Stewart -Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0176575464 ISBN-13: 978-0176575465Publisher ‏ : ‎ Brooks/Cole Pub Co; 2nd editionAuthor: James Stewart

Test Bank For Nature of Mathematics 13e Karl Smith

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1133947255, ISBN-13: 9781133947257

 

 

Product has been added to your cart