Test Bank For America’s Courts and the Criminal Justice System 10th Edition by David W. Neubauer

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0495809906 ISBN-10: 049580990X

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.

Compare
SKU:000786000445

Test Bank For America’s Courts and the Criminal Justice System 10th Edition by David W. Neubauer

Chapter 3 FEDERAL COURTS TEST BANK

MULTIPLE CHOICE

1.The United States has a dual court system.  This means that there are

a.

county courts and district courts.

c.

criminal courts and civil courts.

b.

trial courts and appellate courts.

d.

state courts and federal courts.

ANS: D REF: 59 OBJ: 1

2.Which of the following is true of appellate courts?

a.

The function of an appellate court is to carefully review the facts that were presented at a defendant’s criminal trial.

b.

Appellate court decisions are always made by a group of judges; decisions are never made by a single judge.

c.

Appellate courts, like trial courts, may hear testimony from witnesses, conduct trials, or use juries.

d.

All of the above are true.

ANS: B REF: 63 OBJ: 2

3.Original and appellate jurisdiction fall under what classification of jurisdiction?

a.

geographical jurisdiction

c.

hierarchical jurisdiction

b.

subject matter jurisdiction

d.

general jurisdiction

ANS: C REF: 62 OBJ: 2

4.What federal court has original jurisdiction over disputes between states?

a.

Non-Article III Court

c.

Court of Appeals

b.

District Court

d.

Supreme Court

ANS: D REF: 62 OBJ: 1

5.An example of a court with subject matter jurisdiction is

a.

traffic court.

c.

small claims court.

b.

juvenile court.

d.

all of the above.

ANS: D REF: 61 OBJ: 1

6.During the late 1700s advocates of states’ rights were known as

a.

Anti-Federalists.

c.

Statesmen.

b.

Federalists.

d.

Nationalists.

ANS: A REF: 65 OBJ: 3

7.Which Article of the U.S. Constitution provides the basis for the federal judiciary?

a.

Article I

c.

Article III

b.

Article II

d.

Article IV

ANS: C REF: 65 OBJ: 3

8.Which of the following is not true of federal district judges?

a.

They are nominated by the president.

b.

They must be confirmed by the U.S. Senate.

c.

They must reside in their district.

d.

There is only one judge per district.

ANS: D REF: 65 OBJ: 3

9.There are _____________ District Courts in the federal system.

a.

50

c.

94

b.

64

d.

114

ANS: C REF: 69 OBJ: 3

10.In 1968 Congress created U.S. magistrate judges to replace the position of

a.

U.S. commissioners.

c.

bankruptcy judges.

b.

U.S. attorneys.

d.

the U.S. Sentencing Commission.

ANS: A REF: 66 OBJ: 3 and 4

Bestsellers

Youth Gangs in American Society 4th Edition by Randall G. Shelden - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN: 1133049567 ISBN-13: 9781133049562Authors: Randall G Shelden, Shelden, Tracy,Sharon K Tracy, William B Brown, BrownPublisher ‏ : ‎ Cengage Learning

Test Bank For Police Ethics 2nd Edition by Douglas W. Perez

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1111544515 ISBN-10: 1111544514

Test Bank For Practical Law Office Management 4e Cynthia Traina Donnes

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305577923 ISBN-10: 1305577922

Test Bank For The Law of Corporations and Other Business Organizations 6th Edition by Angela Schneeman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133019145 ISBN-10: 1133019145

Test Bank For Police Operations Theory and Practice 6th Edition by Kären M. Hess

Original price was: $75.00.Current price is: $34.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1285052625 ISBN-10: 1285052625

Test Bank For An Introduction to Policing 7th Edition by Dempsey

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1133594703 ISBN-10: 1133594700

Test Bank For Administration And Management In Criminal Justice 2nd Edition By Jennifer M

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1483350707 ISBN-10: 9781483350707

 

 

Product has been added to your cart