Test Bank For A History and Philosophy of Sport and Physical Education 6Th Edition By Robert Mechikoff

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0078022715 ISBN-10: 0078022711

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $24.00.

Compare
SKU:000786000296

Test Bank For A History and Philosophy of Sport and Physical Education 6Th Edition By Robert Mechikoff

Test Bank Chapter 2

Sumer, Egypt, China, and Mesoamerica

Multiple Choice

1.What cultural interests do ancient and modern civilizations share 

in common?

A. admiring athletic ability and physical fitness.

B. participating in athletic competition.

C. the desire to play.

D. All of the above.

E. None of the above.

Answer: D

2.Historians, sociologists, and anthropologists have long noted the 

significance of physical ability and physical expression. As a 

result, they have reached which of the following conclusion:

A. The quest for survival during ancient times–and 

    modern time–was and is in some way facilitated in our 

    desire to play.

B. Play was indeed important, but only members of the aristocracy 

     were permitted to play. Children who were not members of the 

    aristocracy were prohibited from engaging in play.

C. The human race evolved, not because of anything that physical 

    ability and the expression of play may have contributed, but due 

    to mere chance and luck and nothing more.

D. Physical expression and physical ability has no direct or 

    indirect connection to the work of Charles Darwin who is credited 

    for developing the theory of evolution.

E. None of the above.

Answer: A

3.In the ancient world–as it is in the modern world–survival of an 

individual, community, or nation depended in part on

A. physical prowess – physical fitness of the inhabitants.

B. highly skilled and disciplined warriors and soldiers.

C. a physical education program that provided instruction in 

    traditional military skills such as endurance running, 

    wrestling, and swimming to name a few.

D. holding athletic competitions that highlighted “combat sports” 

    such as the javelin throw, foot races, archery, and boxing.

E. All of the above.

Answer: E

4.According to Johan Huizinga, the author of Homo Ludens (loosely 

translated as meaning “Man the Player”), the reason that humans engage 

in play and related activities is because it is

A. enjoyable and fun

B. the one activity that separates humans from animals.

C. deeply religious and therefore provides meaning to life.

D. All of the above.

E. None of the above.

Answer: A

5.The Sumerians 

A. inhabited an area in the ancient world known as Mesopotamia which

    today is known as Iraq.

B. developed cuneiform writing over 5,000 years ago which 

    revolutionized the way people communicated.

C. developed an intricate political and economic system.

D. engaged in warfare as did most of the other political entities during 

    this time.

E. All of the above.

Answer: E

6.The “athletic” Sumerian king who is thought to have ruled during the 

twenty-seventh century B.C. was

A. Heracles.

B. Gilgamesh.

C. David.

D. Malimesh the Great.

E. None of the above.

Answer: B

7.The Assyrian warrior-king Assurbanipal

A. was known to lead his troops into battle.

B. was a superb hunter.

C. was honored with odes and citations that demonstrated that in the 

    ancient world, there was a strong connection between sport and 

    religion.

D. claimed to have personally killed 1,000 lions.

E. All of the above.

Answer: E

8.Archeologists excavating the ancient city of Sumer have learned that

A. artifacts uncovered during the Early Dynastic period of Sumerian

    civilization (3000-1500 B.C.) provide evidence that sports and games

    were played.

B. combat sports such as boxing and wrestling date from around 2,000 B.C.

C. the Sumerians enjoyed fishing and boating.

D. the Sumerians enjoyed playing board games and children played with

toy chariots and boats.

E. All of the above.

Answer: E

9.Archeological evidence reveals that the Sumerians had two different views about the value or worth of the body.

AKings married a goddess each year to insure that their time on earth was of “godlike” quality and so everything about them, including their body and physical attributes had value.

B             Ordinary people who lived in Sumer had little if any value so their body and whatever

      physical attributes they possessed were meaningless.

CThe Sumerians were heavily influenced by Greek thought and culture and held the 

body in high esteem and featured it – the human body — in their art.

DThe Sumerians believed that the body and attendant physical ability were essential elements in their culture and encouraged ordinary people to excel in athletic contests.

E.   A and B only.

Answer: E 

10.Egypt

A. traces its origins back almost 2,000 years ago where it was a

    small village along the Red Sea.

B. had monarchs that engaged in sporting activities in order to present

    themselves to the people as powerful and capable rulers.

C. Egyptian monarchs ideally were able to demonstrate their ability as

    an athlete, warrior, and hunter.

D. B and C only.

E. All of the above.

Answer: D

Bestsellers

Test Bank For Philosophy The Power Of Ideas 10Th Edition By Brooke Noel

Original price was: $75.00.Current price is: $34.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1259320529 ISBN13: 9781259320521

Theories of Psychotherapy & Counseling Concepts and Cases 5th Edition, International Edition by Richard S Sharf - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0840034628 ISBN-13: 978-0840034625

Test Bank For Theories of Personality 11th Edition by Duane P. Schultz

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305652958 ISBN-10: 9781305652958

Test Bank For Philosophy A Text with Readings 11th Edition By Manuel Velasquez

Original price was: $65.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN 10: 0534626130ISBN 13: 9780534626136

Family Therapy History, Theory, and Practice 6th Edition Gladding - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $30.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 0133828417 ISBN-13: 978-0133828412Publisher ‏ : ‎ Pearson; 6th editionAuthor: Samuel T. Gladding

Test Bank For Theories of Personality Understanding Persons 6th Edition By Susan C. Cloninger

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0205256242 ISBN-10: 0205256244

Test Bank For Theories of Personality 9Th Edition By Jess Feist

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0077861926 SBN-10: 0077861922

 

 

Product has been added to your cart