Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305958098 ISBN-10: 1305958098

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Compare

Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

Chapter 02 Test A

1. Which of the following statements has primarily cognitive meaning?

  a.  Private insurance companies regularly overbill the Medicare program.

  b.  From what I saw last night, it’s clear that your little brother is a brat.

  c.  Justin Timberlake’s latest CD is positively stunning.

  d.  Professor Gibson delivered a moronic lecture today on Plato’s metaphysics.

  e.  Everyone with a functioning brain rejects religious fundamentalism.

ANSWER:   a

2. Which of the following statements expresses a value claim?

  a.  Animal rights groups argue that live animals should not be used as mascots.

  b.  The recent jobs report raised fears of a recession among Wall Street investors.

  c.  Piracy continues to be a drag on the motion picture industry.

  d.  The Los Angeles Times is a better paper than the San Francisco Chronicle.

  e.  Diabetes poses a serious threat to the health of the elderly.

ANSWER:   d

3. Which of the following statements is vague?

  a.  Tahiti is located in French Polynesia.

  b.  American workers are more productive than the workers in any other country.

  c.  Art work at the Genesis gallery tends to be expensive.

  d.  Mabel shot her husband while taking a bath.

  e.  Polar bears are threatened by global warming.

ANSWER:   c

4. Which of the following statements is ambiguous?

  a.  Anniversaries are usually occasions for celebration.

  b.  Homes in the new River Front development are reasonably priced.

  c.  The Thanksgiving holiday always occurs in November.

  d.  Boalt Hall is part of the University of California.

  e.  Professor Hays talked about sex in the seminar room.

ANSWER:   e

5. The following dispute:

Jane: Professor Barker said he spent the entire day teaching. He must be exhausted.

Ken: That’s impossible. Professor Barker’s students are incapable of learning, and if there’s no learning, then there’s no teaching.

is best described as:

  a.  Factual.

  b.  Verbal arising from ambiguity.

  c.  Legal.

  d.  Fundamental.

  e.  Verbal arising from vagueness.

ANSWER:   b

6. The following dispute:

Bill: Finally our football team seems to be on track. They beat their opponents last night by 14 points.

Greg: That’s not right. They beat them by only 10 points.

is best described as:

  a.  Verbal arising from vagueness.

  b.  Emotional.

  c.  Verbal arising from ambiguity.

  d.  Factual.

  e.  Dispositional.

ANSWER:   d

7. Which of the following words is a term?

  a.  Opportunity.

  b.  Again.

  c.  Beyond the horizon.

  d.  Everywhere but here.

  e.  Sloppily reasoned.

ANSWER:   a

8. Which of the following are all denoted by the term “Coin”?

  a.  Round, metallic, shiny, valuable.

  b.  American, Canadian, French, German.

  c.  Dime, nickel, quarter, penny.

  d.  Gold, silver, copper, zinc.

  e.  Government, nation, figurehead.

ANSWER:   c

9. Which of the following are all connoted by the term “actress”?

  a.  Television, radio, stage, screen.

  b.  Empathic, talented, intuitive, perceptive.

  c.  Nicole Kidman, Helen Hunt, Christina Aguilera, Angelina Jolie.

  d.  Drama, comedy, documentary, horror.

  e.  Wealthy, popular, admired, followed.

ANSWER:   b

10. Which of the following terms have the same extension?

  a.  Jordan Spieth, Novak Djokovic.

  b.  Offensive player, defensive player.

  c.  Edgar Allen Poe, author of the Iliad.

  d.  Pitcher, catcher.

  e.  Tooth fairy, leprechaun.

ANSWER:   e

11. Which of the following groups of terms is in the order of decreasing extension?

  a.  Carbonated soft drink, drink, soft drink Pepsi.

  b.  Soft drink, carbonated soft drink, Pepsi, drink.

  c.  Pepsi, carbonated soft drink, soft drink, drink.

  d.  Drink, soft drink, carbonated soft drink, Pepsi.

  e.  Pepsi, drink, carbonated soft drink, soft drink.

ANSWER:   d

12. Which of the following groups of terms is in the order of decreasing intension?

  a.  Magazine, news magazine, Time, publication.

  b.  Publication, magazine, news magazine, Time.

  c.  Time, news magazine, magazine, publication.

  d.  News magazine, Time, publication, magazine.

  e.  News magazine, publication, magazine, Time.

ANSWER:   c

13. Which of the following are both intensional definitions?

  a.  Etymological, definition by genus and difference.

  b.  Synonymous definition, demonstrative definition.

  c.  Definition by genus and difference, enumerative definition.

  d.  Demonstrative definition, definition by subclass.

  e.  Ostensive definition, etymological definition.

ANSWER:   a

14. Which of the following are both extensional definitions?

  a.  Ostensive definition, definition by genus and difference.

  b.  Definition by subclass, enumerative definition.

  c.  Operational definition, synonymous definition.

  d.  Demonstrative definition, definition by genus and difference.

  e.  Etymological definition, definition by subclass.

ANSWER:   b

15. In the definition “‘Channel’ means a navigable route between two bodies of water” the definiens is:

  a.  Between two bodies of water.

  b.  Route.

  c.  Channel.

  d.  Navigable.

  e.  Navigable route between two bodies of water.

ANSWER:   e

 

Bestsellers

Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus contains questions and answers that professors can use to create exams and quizzes. Test banks typically contain multiple-choice, true/false, and essay questions. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus also provides professors with the opportunity to create exam questions that are specifically tailored to their course material.

Test Bank For The West in the World 5th Edition by Dennis Sherman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073407036 ISBN-10: 0073407038

Test Bank For Negotiation 8th Edition By Roy Lewicki

Original price was: $55.00.Current price is: $25.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1260043649, ISBN13: 9781260043648

Traditions & Encounters A Global Perspective on the Past 6Th Edition By Jerry Bentley - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0077504915 ISBN-10: 9780077504915

Traditions & Encounters A Global Perspective on the Past 5th Edition by Jerry Bentley - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0077368036 ISBN-10: 0077368037

Test Bank For The Power of Logic 5th Edition by Howard-Snyder

Original price was: $75.00.Current price is: $24.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0078038198 ISBN-10: 0078038197

Test Bank For The Philosophical Journey An Interactive Approach 7TH Edition By William Lawhead

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1259914267 ISBN13: 9781259914263

 

 

Product has been added to your cart