Test Bank America’s Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1260397653 ISBN-13: 978-1260397659

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.

Compare
SKU:000786000449

Test Bank For America’s Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

America’s Longest War, 6e (Herring) 

Chapter 2   Our Offspring: Nation Building in South Vietnam, 1954-1961

1) To the Eisenhower Administration, all of the following were significant weaknesses to the Southeast Asian Treaty Organization (SEATO) EXCEPT

A) its failure to include regional neutral nations such as Burma, India, and Indonesia.

B) restrictions in the Geneva Accords that prevented Laos, Cambodia, and South Vietnam from participating formally.

C) the alliance’s “western colorization.”

D) the failure of the member nations to commit themselves to even “meet common danger.”

Answer:  D

Accessibility:  Keyboard Navigation

2) Which of the following problems beset the South Vietnamese government in 1954?

A) a war-ravaged economy

B) antiquated governmental institutions

C) an absence of popular support both in the countryside and among non-Communist nationalists

D) continued Vietminh control of key territory

E) All of these

Answer:  E

Accessibility:  Keyboard Navigation

3) In August 1954, a National Intelligence Estimate rated the chances of creating a stable and effective government in South Vietnam as

A) excellent.

B) likely, but at a great cost.

C) all but assured.

D) poor.

E) possible with British assistance.

Answer:  D

Accessibility:  Keyboard Navigation

4) Which of the following personal characteristics most accounted for Ngo Dinh Diem’s rise to power in South Vietnam in the mid 1950s?

A) His long standing support for anti-Communist Vietnamese independence.

B) His strong ties and good relationships with past French colonial rulers.

C) His keen sensitivity to the needs and aspirations of South Vietnam’s peasants.

D) His well-thought-out plan to modernize South Vietnam.

E) All of these.

Answer:  A

Accessibility:  Keyboard Navigation

5) Which of the following best describes the attitudes of France towards U.S. support for the Diem Regime in 1955?

A) relief and joy

B) dismay and disapproval

C) hope and optimism

D) uncompromising opposition

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

6) Which of the following sects was organized much like the mafia and actually controlled the police force in Saigon?

A) the Cao Dai

B) the Viet Minh

C) the Hoa Hao

D) the Binh Xuyen

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

7) Washington shifted from giving Diem lukewarm support to backing him strongly in 1955 because

A) Diem ably resolved South Vietnam’s tremendous economic difficulties.

B) Hanoi agreed to recognize Diem’s government.

C) Diem’s army won a surprising victory over the sects.

D) Diem won the blessings of South Vietnam’s influential Buddhist hierarchy.

E) All of these.

Answer:  C

Accessibility:  Keyboard Navigation

8) Throughout the late 1950s, the fundamental goal of American policy in South Vietnam was to

A) maintain South Vietnam as a barrier against Communist expansion.

B) neutralize Southeast Asia in the ongoing Cold War.

C) effect a rapprochement with Ho Chi Minh.

D) use South Vietnam as a base for launching air attacks against the People’s Republic of China.

Answer:  A

Accessibility:  Keyboard Navigation

9) From 1955 to 1961 American economic and military aid to South Vietnam totaled approximately

A) $15 million.

B) $55 million.

C) $550 million.

D) $1.5 billion.

E) $15 billion.

Answer:  D

Accessibility:  Keyboard Navigation

10) From 1955-1961, the vast majority of American assistance to South Vietnam went toward

A) establishing a viable, democratic government based on majority rule.

B) creating a strong army to counter North Vietnam’s powerful military.

C) spreading American values among South Vietnam’s impoverished peasants.

D) building a modern industrial economy.

Answer:  B

Accessibility:  Keyboard Navigation

Bestsellers

Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus

Original price was: $75.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus contains questions and answers that professors can use to create exams and quizzes. Test banks typically contain multiple-choice, true/false, and essay questions. Test Bank for Humanities Through The Arts 10Th Edition By Lee Jacobus also provides professors with the opportunity to create exam questions that are specifically tailored to their course material.

Test Bank For The West in the World 5th Edition by Dennis Sherman

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0073407036 ISBN-10: 0073407038

Test Bank For The Moral of the Story An Introduction to Ethics 8th Edition By Nina Rosenstand

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1259907968 ISBN-10: 9781259907968

Test Bank America's Longest War The United States And Vietnam, 1950-1975 6th Edition by George Herring

Original price was: $55.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1260397653 ISBN-13: 978-1260397659

Test Bank For America The Essential Learning Edition 1st Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0393935875 ISBN-10: 0393935876

Test Bank For America A Concise History Volume 1 6th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1457648656 ISBN-10: 1457648652

Test Bank for A Concise Introduction to Logic, 13th Edition, Patrick J. Hurley Lori Watson

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305958098 ISBN-10: 1305958098

 

 

Product has been added to your cart