Introduction To Global Health 2nd Edition Jacobsen – Test Bank

Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 1284109151 ISBN-13: 9781284109153Publisher: Jones & Bartlett LearningAuthor: Kathryn H. Jacobsen

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $27.00.

Compare
SKU:000786000893

Introduction To Global Health 2nd Edition Jacobsen – Test Bank

Multiple Choice

1.  What is the World Health Organization’s definition of health?

A.  “Health is a state of complete physical wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity.”

B.  “Health is a state of complete physical and mental well-being.”

C.  “Health is a state of complete physical and mental well-being and not merely the absence of disease or infirmity.”

D.  “Health is a state of complete physical, mental, and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity.”

Ans: D

Page: 2

2.  Which is not an essential public health service?

A.  Enforce laws and regulations that protect health and ensure safety.

B.  Inform, educate, and empower people about health issues.

C.  Monitor health status to identify community problems.

D.  Research for new insights and innovative solutions to health problems.

E.  All of the above are examples of essential public health services.

Ans: E

Page: 3

3.  In 1900, what was the most common cause of death in the United States?

A.  Cancer

B.  Diarrhea

C.  Heart disease

D.  Pneumonia / influenza

E.  Yellow fever

Ans: D

Page: 5

4.  What is the most common cause of death in the United States today?

A.  Cancer

B.  Heart disease

C.  Influenza

D.  Road traffic accidents

E.  Stroke

Ans: B

Page: 5

5.  Which type of population is most likely to have a high fertility rate, high mortality rate, and short life expectancy?

A.  High income area

B.  Middle income area

C.  Low income area

Ans: C

Page: 5

6.  Which type of population is most likely to have a low fertility rate, low mortality rate, and long life expectancy?

A.  High income area

B.  Middle income area

C.  Low income area

Ans: A

Page: 5

7.  Which term describes a shift toward lower birth and death rates that occurs as populations experience economic development?

A.  Demographic transition

B.  Epidemiologic transition

C.  Nutrition transition

D.  Socioeconomic transition

Ans: A

Page: 6

8.  What stage of the demographic transition is characterized by a decreasing death rate, a high birth rate, and an increasing population size?

A.  Pre-transition

B.  Early transition

C.  Late transition

D.  Post-transition

Ans: B

Page: 6

9.  Which of the following statements is not true?

A. Low-income populations tend to have a higher proportion of deaths from infection than NCDs

B.  Lower middle-income populations tend to have a higher proportion of deaths from injuries than infections.

C.  Upper middle-income populations tend to have a higher proportion of deaths from NCDs than infections

D. High-income populations tend to have a higher proportion of deaths from NCDs than infections

Ans: B

Page: 7

10.  Which is not an example of a modifiable risk factor?

A.  Age

B.  Exercise habits

C.  Household income

D.  Tobacco use

Ans: A

Page: 10

Bestsellers

Test Bank For Primary Care: Interprofessional Collaborative Practice 6th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0323570152 ISBN-10: 0323570151

Test Bank For Phlebotomy A Competency Based Approach 5Th Edition By Kathryn Booth

Original price was: $75.00.Current price is: $34.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN10: 1259608565 ISBN13: 9781259608568

Wilkins Clinical Assessment in Respiratory Care 7th Edition By Heuer - Test Bank

Original price was: $55.00.Current price is: $19.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0323100298 ISBN-10: 0323100295Publisher ‏ : ‎ MosbyAuthors:  Al Heuer Edition: 7th

Test Bank For Addiction Treatment 4th Edition by Katherine

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305943308 ISBN-10: 1305943309

Test Bank For The Language of Medicine 11th Edition By Chabner

Original price was: $55.00.Current price is: $22.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-0323370813 ISBN-10: 0323370810

Test Bank For Principles And Applications of Assessment in Counseling 5th Edition by Susan C. Whiston

Original price was: $65.00.Current price is: $35.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-13: 978-1305271487 ISBN-10: 1305271483

Test Bank For Shiland Mastering Healthcare Terminology 4th Edition

Original price was: $55.00.Current price is: $20.00.
(0 Reviews)
Digital item No Waiting Time Instant DownloadISBN-10: 323080324 ISBN-13: 9780323080323Publisher ‏ : ‎ Mosby; 4th editionAuthors: Betsy J. Shiland MS RHIA CCS CHDA CPC CPB CPPM

 

 

Product has been added to your cart